Hírek / közlemények

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a védőhálók vásárlásakor?

beltéri védőhálók

Védőháló sportcélra

  A védőhálók vagy más néven labdafogó hálók biztosítják a tornateremekben, a sportcsarnokban, multifunkciós csarnokban vagy a kültéri sportpályákon vagy a parkokban, játszótereken a szükséges labda védelmet, ezért biztonsági hálóként funkcionálnak azok.

  Akár a labdarúgásnál, a kézilabdánál vagy a kosárlabdánál, egy elhibázott lövést követően a labda iránya gyorsan célt téveszt, így nem kerül a kapuba vagy a kosárgyűrűbe az. A repülő labdák ellen – nemcsak a nézők megvédésére – ideális a védőháló. A védőháló megóvja a csarnok falait a szennyeződésektől vagy a leütődésektől, ugyanakkor lefékezi és késlelteti is a labdák visszapattanását.

  A védőhálókkal az egymás mellett elhelyezkedő sportpályák játékterei, különböző magasságokban könnyedén elhatárolhatóak. Legyen szó szomszédos sportpályáról vagy ingatlanról, a védőháló megoldja a kirepülő labdák bosszantó problémáját is, a megfelelő magasságban felszerelt sportháló minden labdát biztonságosan lefékez és megfog.

ablak-vedohalo
akcios-vedohalo

Védőháló beltéri vagy kültéri felhasználásra

  A leggyakrabban használt zsinór alapanyaga nagy szilárdságú PP (polipropilén). A zsinór készülhet fonatolt vagy sodrott kivitelben. Az elején tisztában kell lenni azzal, hogy beltéri vagy kültéri használatra szeretnénk használni labdafogó hálót.

  A 3mm vastag fonatolt polipropilén zsinórból készült védőháló elsősorban beltéri használatra alkalmas, UV-stabilizálóval ellátott.

  A 4-5 mm vastag fonatolt vagy 5mm vastag sodrott anyagból készült labdafogó hálókat kültéri sportpályák körbekerítéséhez vagy kapuk mögötti labdavédelemhez ajánljuk. A védőhálók robusztusak, tartósak és stabilak. Ellenállnak a szélnek az esőnek, alapanyaga UV stabilizáló szerrel ellátott.

A védőhálók felhasználása

Attól függően, hogy milyen labdasportot játszanak a teremben vagy a sportpályán, aszerint kell megválasztani a védőhálót:
Labdarúgás: 12x12cm, 13x13cm vagy 15x15cm lyukbőségű
Kosárlabda: 12x12cm lyukbőségű
Röplabda, strandröplabda, kézilabda és strandkézilabda: 10×10 cm lyukbőségű
Óvodai tornaszoba: 8x8cm
Tenisz és jégkorong: 4,5×4,5 cm lyukbőségű

Amennyiben a teremben vagy a sportpályán többféle labdasportot is játszanak, mindig a legkisebb labdához megfelelő lyukbőségű védőhálót kell választani.

Összes bejegyzés

Related Posts