Pályázat

Kapacitásbővítő beruházás a PLASTOBO Kft. telephelyén

Kedvezményezett neve: PLASTOBO Sportszergyártó Kft.

Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a PLASTOBO Kft-nél Sárbogárdon

Projekt megvalósítás helyszíne: 7000 Sárbogárd, Ady Endre út 215.

Vissza nem térítendő támogatás összege: 10.075.599 Ft (intenzitás: 29,99%)

Kölcsön összege: 20.151.194 Ft (intenzitás: 59,98%)

Projekt befejezési dátuma: 2019.02.20.

Pályázat azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00278

 

Projekt tartalma:

A projekt során az alábbi 2 fő területen valósultak meg fejlesztések:

 • Eszközbeszerzés
 • Meglévő épület korszerűsítése

Tevékenységek részletezése:

Eszközbeszerzés keretében az alábbi műszaki gépek, berendezések kerültek beszerzésre:

 • Bernardo MTC 1300x5NC típusú lemezkivágó gép
 • Bernardo MBS 300 DGpro sarkaló fűrészgép
 • Hydro-Pneumatikus présgép
 • JASIC TIG-315P AC/DC AWI hegesztőgép

 

 

Meglévő épület korszerűsítése:

 • Az acél vázszerkezet és szelemenek meghagyásával 12 cm vastagságú szendvicspanel-tetőhéjazat készült 4 db tetőbevilágító elhelyezésével – elsősorban a természetes fény bejutását tartottuk szükségesnek, csökkentve a mesterséges fény használatát.
 • Korszerű horganyzott acélmerevítésű műanyag ablakok és bejárati ajtók kerültek elhelyezésre a nyílászáró csere munkák során.
 • Kétszárnyú, felületkezelt, acélváz szerkezetű ipari kapuk szerelése is megvalósult.
 • A külső homlokzat szigetelése is kivitelezésre került a projekt keretében.
 • A korábban gázzal működő hőlégbefúvásos fűtésrendszert, egy korszerű, gazdaságos alacsony károsanyag kibocsátású levegő-levegő hőszivattyús fűtő-hűtő rendszerre lett cserélve.
 • Megvalósult egy napelem rendszer telepítése és üzembe helyezése is, mely a csarnoképület és a gyártástechnológiához szükséges villamos energiát és a fűtéshez szükséges energiát megtermeli.

 

 

 

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00278

   A PLASTOBO Sportszergyártó Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívására benyújtott „Kapacitásbővítő beruházás a PLASTOBO Kft-nél Sárbogárdon” projekt című, GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00278 azonosító számú nyertes pályázatával 10,57 millió forint vissza nem térítendő támogatást, valamint 21,17 millió visszatérítendő támogatott hitelt nyert el. A támogatás mértéke az utóbbi esetében 60%, míg a vissza nem térítendő támogatás esetében 30% volt.

 

Sportszergyár

Sportszergyártás

Sportszergyártás

A projekt jelentősebb részét a gyártócsarnok épületének energetikai korszerűsítése adta, de az ide beszerzésre került fűtésrendszer és a 26kW teljesítményű napelem rendszer telepítése is a pályázat részeként valósult meg.

 

 

Továbbá a projekt keretén belül Bernardo MTB 1300×3,5NC típusú lemezkivágó gépet, Bernardo MBS 300 DGpro sarkalófűrészt, Hydro-Pneumatikus présgépet, és JASIC TIG-315P AC/DC (E106) AWI hegesztő gépet vásárolt a cég.

 

 

A projekt egésze a Kft.-től immár több mint 25 éve megszokott magas technológiai színvonalú gyártást hivatott támogatni. A kapacitásbővítés és fejlesztés létrehozásával, meglevő és új megrendelőink egyre magasabb igényeinek kielégítése volt a célunk, valamint a cég jövőbeni növekedéshez is elengedhetetlen volt ez a beruházás.

A projektet a kivitelezői szerződéskötéssel 2018. június 5-én kezdődött és a termelőgépek beüzemelésével, 2019. február 18-án fejeződött be. A projekt záró elszámolása 2019. októberével lezárult.

Energetikai tanúsítvány: a beépített anyagoknak és a telepített magújuló energiás berendezéseknek köszönhetően „BB”, vagyis közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő besorolást kapott a már korszerűsített gyártócsarnok épület.

 

 

Összes bejegyzés

Related Posts