Referenciák

Kosárpalánk szerkezetek referencia munka – Többfunkciós sportközpont

A kiemelt kormányzati beruházásként épült meg a Budapest, Vadász utca 30. alatt található új sportközpont.

   Cégünk megbízást kapott arra vonatkozóan, hogy a létesítmény 3. emeletén kialakításra kerülő tornaterembe egy elektromos mennyezetre felhúzható kosárpalánk szerkezetet és egy oldalra csukható végfali kosárpalánk szerkezetet, palánk magasságállító szerkezettel a kérésnek megfelelő verseny kosárlabda palánkkal, verseny kosárlabda gyűrűvel, kosárhálóval és vállvédővel gyártáson le, szereljen fel és helyezze is üzembe.

A szétszerelt, darabokban lévő sporteszközök felhordása a 4 emelet magas épület 3. emeletére nem lett volna egyszerű feladat, ha nincsen a helyszínen a toronydaru. Annyiban könnyítette meg a feladatot, hogy a 4. emeleti tetőteraszra ledeponálta a kosárpalánk fémszerkezeteket, így azokat csak egy szinttel kellett lejjebb hordani.

A kosárpalánk szerkezetek felszerelése két ütemben zajlott. Először a fogadószerkezetek lettek beépítve a mennyezetre és a végfalra, hogy a falburkolatot építő cég a párnafázást, a burkolat előkészítéseket és a burkolat felrakásának a szükséges részeit el tudja végezni.

A második ütemben az utcafront ablakfelületi részénél elhelyezkedő mennyezeti kosárállvány fogadó szerkezet részeire lettek ráépítve az ollós mozgató részek, a függesztő kar és a meghajtó motor emelőkötéllel. A másik oldalon elhelyezkedő, végfali kosárállvány fogadó szerkezeteire rá lettek rögzítve az oldalirányban csukható ollós részek.

Mindkét palánkszerkezet el lett látva egy menetes orsóval mozgatható szerkezettel, ami azt jelenti, hogy a kosárgyűrű magassága 2,6-3,05 méteres tartományban állítható. Az utánpótlás nevelésnél nagy jelentősége van annak, ha a gyűrűmagasság állítható. Az igényeknek megfelelően biztonsági üveggel ellátott 180×105 cm-es kosárlabda palánkok, 105kg nyitású rugós kosárgyűrűk, gyűrűhálók és vállvédők kerültek felszerelésre.

A kosárpalánk szerkezetek kivitelezése a PLASTOBO Kft. részéről 2020. május 20-án megvalósult, azonban a sportközpont teljes elkészüléséig és átadásáig előre láthatóan 2020. októberéig várni kell.

Összes bejegyzés

Related Posts